Up 2 Date

Dode en gewonden bij aanslag op synagoge

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Dode en gewonden bij aanslag op synagoge

Bij een aanslag op een synagoge in de Amerikaanse stad Poway, is een vrouw om het leven gekomen. Drie mensen raakten bij de aanval op de laatste dag van het joodse Paasfeest gewond, waaronder een 8-jarig meisje en de rabbijn.

Opgepakt

De politie heeft een 19-jarige verdachte gearresteerd die in het gebedshuis om zich heen zou hebben geschoten met een automatisch geweer. Hij heeft de politie zelf gebeld en gaf zich probleemloos over.

Manifest

Amerikaanse media melden dat een manifest met racistische en antisemitische, van de verdachte zou kunnen zijn. Daarin geeft de schrijver onder andere toe dat hij een maand eerder brand zou hebben gesticht bij een moskee in de stad. In die moskee werden toen teksten gevonden over de aanslag in Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden en tientallen gewonden vielen.

"Hate crime"

De burgemeester van de stad Poway, dat ten noorden van San Diego ligt, zegt dat de aanslag een hate crime is. Een half jaar geleden vond op 27 oktober ook al een aanslag plaats op een synagoge in de Verenigde Staten. Toen kwamen er elf mensen om het leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie