Up 2 Date

Aantal coronabesmettingen flink opgelopen tot 48.206

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Aantal coronabesmettingen flink opgelopen tot 48.206

In de Chinese provincie Hubei zijn volgens de lokale gezondheidsautoriteit gisteren 242 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is het grootste aantal sterfgevallen in één dag tijd. Het totale dodental ligt nu op 1310. Daarnaast heeft de gezondheidsautoriteit bekendgemaakt dat het aantal besmettingen is gestegen van 33.366 tot 48.206.

{twitter https://twitter.com/NOS/status/1227784028272701440 }

Diagnose

De reden voor de flinke toename van besmettingen is dat er een nieuwe manier van diagnosticeren is. Eerder werd een besmetting alleen vastgesteld als er een positieve uitslag bij een bloedtest was. Nu wordt een diagnose gesteld op basis van ernstige symptomen, CT-scans en reishistorie van patiënten. Dat vertelt NOS-correspondent Sjoerd de Haas.

De manier van diagnosticeren is aangepast, omdat er een gebrek aan testen was. Daarnaast kon het soms dagen duren voor er een uitslag was. Nu kan er dus sneller een diagnose gesteld worden en kunnen patiënten in een eerder stadium geholpen worden.

Dodental

Deze nieuwe manier van diagnosticeren is ook de reden dat het dodental flink is opgelopen. Er kan nu namelijk ook een 'klinische diagnose' gesteld worden. Dat houdt in dat het slachtoffer niet getest is op het coronavirus, maar er op basis van allerlei kenmerken wordt vastgesteld dat de persoon het zeer waarschijnlijk wel had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie