Entertainment

Jackie Chan: 130.000 euro voor geneesmiddel tegen coronavirus

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jackie Chan: 130.000 euro voor geneesmiddel tegen coronavirus

Nu de hele wereld in rep en roer is vanwege het coronavirus, probeert Jackie Chan zelf in actie te komen voor een oplossing. De wereldberoemde Rush Hour-acteur looft namelijk 130.000 euro uit voor degene die een geneesmiddel kan maken dat het coronavirus uitroeit. Jackie zegt dat hij het niet voor het geld doet, maar voor zijn land: "Ik wil onze bruisende straten niet meer leeg zien en toekijken hoe mijn landgenoten vechten tegen een virus tot sommigen daaraan sterven, terwijl ze van het leven zouden moeten genieten."

Wetenschap en tech is key

Jackie Chan kondigde zijn royale beloning aan op het populaire Chinese socialmediaplatform Weibo: "Wetenschap en technologie de sleutel voor het overkomen van dit virus. Ik geloof dat veel mensen hetzelfde als ik denken en hopen dat er zo snel mogelijk een remedie ontwikkeld kan worden", aldus Jackie.

Relatief weinig slachtoffers

Het coronavirus is vastgesteld bij 28.018 mensen. Het aantal doden is inmiddels gestegen tot 563. De uitbraak is erg, maar als je het coronavirus vergelijkt met de griep, dan valt het aantal doden relatief gezien mee. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven er bijvoorbeeld jaarlijks tussen de 290.000 en 650.000 mensen aan de griep. Ook vergeleken met soortgelijke virussen veroorzaakt dit virus relatief gezien weinig slachtoffers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie