Up 2 Date

Coronavirus heeft nu ook België bereikt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Coronavirus heeft nu ook België bereikt

Het coronavirus is bij een persoon in België vastgesteld, dat meldt de Belgische minister van Volksgezondheid. De persoon is een van de negen Belgen die is geëvacueerd uit de Chinese stad waar het virus is begonnen, Wuhan. De Belg maakt het goed volgens de minister en zou geen symptomen van de ziekte vertonen.

Uitgebreid getest

Na aankomst in België werden de negen Belgen uitgebreid getest in een militair ziekenhuis in Brussel. Daar werd vastgesteld dat een van de evacués besmet is met het virus. Bij de anderen is niks geconstateerd, maar zij moeten wel twee weken in quarantaine om besmetting te voorkomen. De persoon in kwestie is overgeplaatst naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel volgens een persbericht van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid: “Daar is alle expertise en omkadering aanwezig om de beste zorg te garanderen.

Geen zorgen

Alhoewel het dodental inmiddels is opgelopen tot 425 en er in totaal 20.438 besmettingen zijn, is er geen reden tot zorgen voor de Belgen, volgens de Vlaamse viroloog Marc van Ranst: "Het is geen geval waar andere gevallen uit voort kunnen komen. Binnen een paar dagen is deze persoon virusvrij. En dan blijft hij of zij nog in quarantaine voor de afgesproken veertien dagen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Nederlanders geëvacueerd

In hetzelfde vliegtuig zaten 15 Nederlanders die uit Wuhan zijn geëvacueerd. Bij de Nederlanders is er na controle geen besmetting vastgesteld, maar uit voorzorg moeten zij wel twee weken in quarantaine. Journalist Anouk Eigenraam is een van de evacués. Ze zegt in het NOS-NTR-programma Nieuws & Co dat er goed voor haar wordt gezorgd: "Er stonden maaltijden klaar en de koelkast was al goed gevuld. Ik heb hier een kamer voor mezelf met een eigen badkamer. En er is een televisie."

Ster advertentie
Ster advertentie