Up 2 Date

Dodental coronavirus gestegen naar 132, meer dan 6000 mensen besmet

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Dodental coronavirus gestegen naar 132, meer dan 6000 mensen besmet

Het dodental van het snel verspreidende coronavirus is in één dag opgelopen van 106 naar 132, zo hebben de Chinese autoriteiten bekendgemaakt. Ook zijn er in China 1459 nieuwe gevallen van besmetting bevestigd. Vermoedelijk zijn er nu in totaal 9239 mensen besmet. Niet alleen in China, maar ook in Duitsland en Frankrijk zijn besmettingen bevestigd.

Evacuaties

Het epicentrum van het virus, Wuhan, is een miljoenenstad waar ook veel buitenlanders waren tijdens het moment van uitbreken. Om deze burgers weer veilig terug te krijgen naar hun eigen landen worden er nu actief evacuatievluchten ingezet. Een vliegtuig met 206 Japanners is vanochtend aangekomen in Tokio, maar nog zeker 650 Japanse burgers moeten overgebracht worden. Daarnaast zijn er nog Amerikanen, Australiërs en Europeanen aanwezig die zo snel mogelijk geëvacueerd moeten worden. In Wuhan zijn momenteel zo’n twintig Nederlanders aanwezig volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken

Vluchten richting China

De luchtvaartmaatschappij British Airways heeft als een van de eerste grote maatschappijen alle vluchten van en naar China geschrapt. Dit is voornamelijk vanwege het Britse negatieve reisadvies. In Nederland is er geen negatief reisadvies, waardoor er nog steeds geen vluchten van en naar China gaan. Bij KLM is er nu een spoedoverleg over de vraag of de medewerkers mondkapjes mogen dragen.

Wetenschappers kweken het virus

Waar de meeste mensen zo ver mogelijk weg willen blijven bij het virus, hebben wetenschappers in Australië besloten het virus zelf te kweken. Het Doherty Institute in Melbourne is erin geslaagd het virus in zijn geheel na te maken. Het doel is om met het virus een medicijn te ontwikkelen zodat de besmette patiënten genezen kunnen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie