Up 2 Date

Openbaar Ministerie eist 5000 euro tegen Wilders voor 'minder Marokkanen'-uitspraak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Openbaar Ministerie eist 5000 euro tegen Wilders voor 'minder Marokkanen'-uitspraak

Geert Wilders is niet blij met het Openbaar Ministerie. Het OM heeft namelijk een boete van 5000 euro geëist tegen de PVV-leider. Waarom? Vanwege de 'minder-Marokkanen'-uitspraak die hij vijf jaar geleden deed. Het was in 2014 dat Wilders de provocerende uitspraak deed en zijn aanhangers erin meesleepte. Ook beloofde hij daadwerkelijk 'minder Marokkanen' te gaan 'regelen'.

haat en discriminatie

De eis werd duidelijk na een ruim acht uur durend slotpleidooi in het hoger beroep tegen Geert Wilders. Het OM is van mening dat de 'minder Marokkanen'-uitspraak heeft aangezet tot haat en discriminatie.

Ook in 2016 werd een boete van 5000 euro geëist, maar daar ging de rechtbank destijds niet in mee. Hoewel Wilders wel schuldig werd bevonden van groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, kreeg hij geen straf daarvoor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

afwachten

Het is nog maar even afwachten of de nieuwe eis doorgezet zal worden naar een daadwerkelijke boete. Op 3 september verdedigt de advocaat van Wilders hem in de rechtbank. De uitspraak staat gepland voor 11 oktober.

Ster advertentie
Ster advertentie