Up 2 Date

Dader doodschieten Feis krijgt 20 jaar gevangenisstraf en tbs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dader doodschieten Feis krijgt 20 jaar gevangenisstraf en tbs

De rechtbank in Rotterdam heeft een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd aan de man die Feis doodschoot, de 26-jarige Silfano M. Die beslissing is donderdagochtend gemaakt.

Twee zaken

De rechtbank veroordeelde de Rotterdamse schutter donderdag naast de Feis-zaak, ook voor een beschieting van een auto in Schiedam, die op een ander moment plaatsvond. In die auto zat een politieagent in opleiding, die ternauwernood ontsnapte aan de kogel.

Nieuwjaarsnacht 2019

Feis, die eigenlijk Faisal Mssyeh heet, werd in de nieuwjaarsnacht van 2019 doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Ook zijn broer raakte daarbij zwaargewond, maar die overleefde het wel.

Dader ontkent daden

M. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Feis, maar meerdere verdachten spreken dit tegen. Volgens hen zou hij meerdere schoten hebben afgevuurd op de broers nadat ze in een ruzie terecht waren gekomen bij de uitgang van een café.

Advocaat verwachtte veroordeling

De advocaat van de familie van Feis, Bart Hartman, sprak vanochtend met Fernando in Start en gaf daar al aan dat hij een veroordeling verwachtte.

Ster advertentie
Ster advertentie