Up 2 Date

Ontsnapte moordverdachte VS aangehouden, gevangenisbewaakster pleegt zelfmoord

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ontsnapte moordverdachte VS aangehouden, gevangenisbewaakster pleegt zelfmoord

Een Amerikaanse moordverdachte die eind vorige maand uit een gevangenis in de stad Florence ontsnapte, is na een dagenlange klopjacht gearresteerd. De gevangenisbewaakster die medeplichtig is aan de ontsnapping, heeft zichzelf van het leven beroofd.

Ontsnapt in dienstauto

De 38-jarige moordverdachte, Casey Cole White, verliet op 29 april geboeid zijn cel onder begeleiding van bewaakster Vicky White (56), zo blijkt uit beveiligingsbeelden. De twee vertrokken in een dienstauto naar de rechtbank voor een zitting. Echter bleek achteraf dat er helemaal geen zitting had plaatsgevonden. Toen de politie een zoekactie startte, vonden ze de dienstauto terug op een parkeerplaats. Het is niet bekend of ze daarna te voet verder zijn gevlucht.

Meerder schoten op zichzelf gelost

De zoekactie naar de twee voortvluchtigen eindigde op 9 mei in de staat Indiana. De politie kreeg een dag voor de arrestatie een tip binnen over een gestolen voertuig die bij een wasstraat werd aangetroffen. Op beveiligingsbeelden van de wasstraat zag een medewerker een man die sterke overeenkomsten vertoonde met Casey, waarna de politie werd ingeschakeld. Een dag later werd het voortvluchtige duo ingesloten, maar nog voordat Vicky ingerekend kon worden, loste ze meerdere schoten op zichzelf. De ex-gevangenisbewaakster werd direct naar het ziekenhuis gebracht waar ze later overleed aan haar verwondingen.

Onduidelijkheid

Het is nog altijd onduidelijk of Vicky de moordverdachte vrijwillig hielp of dat ze daartoe werd gedwongen. De gevangenisbewaakster was een gewaardeerde medewerker en zou op de dag van de ontsnapping haar laatste dienst draaien en met pensioen gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie