Up 2 Date

Gevangenisbewaakster samen met moordverdachte VS op de vlucht geslagen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Gevangenisbewaakster samen met moordverdachte VS op de vlucht geslagen

In de Amerikaanse staat Alabama heerst momenteel grote paniek. Een gevaarlijke moordverdachte is afgelopen weekend ontsnapt uit een gevangenis in de stad Florence en blijkt samen met een gevangenisbewaakster op de vlucht te zijn geslagen.

Vrijwillig of gedwongen?

De 38-jarige moordverdachte, Casey Cole White, verliet geboeid zijn cel onder begeleiding van cipier Vicky White (56), zo blijkt uit beveiligingsbeelden. De twee vertrokken in een dienstauto die later werd teruggevonden op een parkeerplaats. Het is niet bekend of ze daarna te voet verder zijn gevlucht. Ook is het onduidelijk of Vicky de moordverdachte vrijwillig hielp of dat ze daartoe werd gedwongen. Afgelopen vrijdag, de dag van de ontsnapping, zou ze haar laatste dienst draaien en met pensioen gaan.

'Nooit iets verkeerds gedaan'

Volgens getuigen zei Vicky dat ze Casey naar het gerechtsgebouw moest brengen voor een zitting. Echter bleek er helemaal geen zitting te zijn. Volgens de familie van Vicky heeft de directrice nog nooit iets verkeerds gedaan. Ook kunnen ze niet geloven dat ze op de vlucht is geslagen met de moordverdachte.

Grote zoekactie

De politie is een grote zoekactie gestart naar de gevangene en de gevangenisbewaakster. De United States Marshals Service, een federale politieorganisatie, looft een beloning van 10.000 dollar uit voor de gouden tip die naar hun aanhouding leidt. Wel waarschuwt de politie om de twee niet te benaderen, aangezien ze bewapend zijn en de moordverdachte extreem gevaarlijk is.

Ster advertentie
Ster advertentie