FunX

Julia (19) verstuurde brieven naar Amerikaanse gevangene en werd verliefd

foto: TikTok: @juliabrons
  1. Newschevron right
  2. Julia (19) verstuurde brieven naar Amerikaanse gevangene en werd verliefd

Liefde vind je soms waar je het 't minst verwacht. De 19-jarige Julia Brons weet er alles van. Ze begon een Amerikaanse gevangene brieven te sturen en kreeg uiteindelijk een relatie met hem. Julia vertelde er meer over in Start met Fernando.

Julia (19) verstuurde brieven naar Amerikaanse gevangene en werd verliefd

Orange Is The New Black

Het schrijven gebeurde anderhalf jaar geleden, toen Julia thuis zat nadat ze een hartoperatie had ondergaan. Ze had niet veel te doen en ook de hele coronasituatie zorgde voor verveling. Om de verveling tegen te gaan keek ze onder meer naar de serie Orange Is The New Black. Daarin zag ze hoe gevangenen in Amerika brieven ontvangen van penvrienden. "Zij werden daar zo vrolijk van. Toen dacht ik: dat ga ik ook doen."

Write A Prisoner

Julia kwam na wat onderzoek terecht op de website writeaprisoner.com, waar een groot aantal Amerikaanse gevangenen te vinden is. Op die site heeft iedere aangemelde gevangene een eigen profiel met een klein stukje tekst over zichzelf. Julia koos uiteindelijk Kyle uit. "Het was niet mijn intentie om een relatie te krijgen. Hij zag er gewoon vriendelijk uit. Uiteindelijk bleek hij heel leuk en gezellig te zijn, waardoor ik 'm écht leuk vond."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wiet

Op writeaprisoner.com is ook te zien waarvoor een gevangene vastzit. De reden waarom Kyle vastzat, was omdat hij wiet had gedeald. Dat vond Julia geen probleem. "Ik vond dat niet zo'n groot ding. Maar ik zag bijvoorbeeld ook een jongen die in het systeem stond als zedendelinquent. Toen dacht ik: nou, die ga ik maar niet schrijven."

Eerste ontmoeting

Een jaar na de eerste brief kwam Kyle eindelijk op vrije voeten. Door het inreisverbod dat in de Verenigde Staten gold, kon Julia echter niet meteen naar Kyle vliegen. Om die reden moesten ze hun allereerste ontmoeting nog een aantal maanden uitstellen.

Het was de bedoeling dat Julia voor vijf weken naar de VS zou gaan, totdat Kyle met een voorstel kwam. "Hij zei van: 'Als je straks hier bent, wil ik helemaal niet dat je weggaat, dus zou je bij me willen wonen?' Toen dacht ik: ik heb niets te verliezen. Mijn moeder zei ook: 'Doe lekker je ding en je kunt altijd terugkomen als je dat wilt." Julia vloog uiteindelijk naar de Dominicaanse Republiek, waar ze twee weken verbleef. Vanuit daar mocht ze namelijk wel de VS inreizen, waar ze nu verblijft. Spijt van haar keuze heeft ze zeker niet. "Ik ben echt dolgelukkig", aldus Julia.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie