Entertainment

Celgenoot R. Kelly maakt stripboek van hun leven samen in de gevangenis

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Celgenoot R. Kelly maakt stripboek van hun leven samen in de gevangenis

De celgenoot van R. Kelly in New York heeft een stripboek gemaakt van hun leven in de gevangenis samen. Brendan Hunt, veroordeeld voor doodsbedreigingen aan het adres van verkozen ambtenaren, tekende onder andere dat hij yoga doet met de zanger en zijn celgenoot, die in september werd veroordeeld.

Prison Comics

Hunt's 'Prison Comics' bevat 'special guest R. Kelly' die geschokt is te horen dat zijn celgenoot niet weet dat hij een internationale megaster is. "Ik ben de grootste R&B ster in de geschiedenis van de mensheid! Hoe kan het dat je R. Kelly niet kent?", vraagt de zanger in de comic, terwijl hij vraagt of hij gehoord heeft van hits als Remix to Ignition of I Believe I Can Fly.

"Nou, heb je ooit gehoord van de band Megadeath? Of Slayer? Of Dying Fetus?", antwoordt Hunt in de comic, waarop Kelly toegeeft: "Ik denk dat ik je punt zie." De strip toont vervolgens onder meer hoe de twee bajesklanten een band opbouwen terwijl ze samen yoga doen. "Ik voel me erg kwetsbaar op dit moment", zegt R. Kelly in een bepaalde yogahouding.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stripboek gebruikt door advocaten

Het stripboek werd door advocaten van Hunt naar voren gehaald in een poging om hem vrij te krijgen. De advocaten beweren namelijk dat Hunt zijn leven heeft gebeterd en een serieuze kunstenaar aan het worden is.

"Hij heeft zijn artistieke talenten aangewend om een Prison Comics strip te maken, waar velen van hebben genoten, en wij bieden hier een paar afleveringen aan", schreven de advocaten in een brief in handen van de New York Post. "Dit zijn strips en bedoeld om licht te zijn. Maar we denken dat ze iets meer diepgaands bevatten over de humaniserende gemeenschappelijkheid die zelfs in de meest onmenselijke omstandigheden gevonden kan worden."

Ster advertentie
Ster advertentie