logo
Up 2 Date

'Dertigers zoeken zelden hulp bij burn-out'

bron: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 'Dertigers zoeken zelden hulp bij burn-out'

In een 24-uurs economie zoals Nederland die kent, kampen veel mensen met een burn-out doordat zij de werkdruk niet meer aankunnen. Toch zoeken maar weinig jonge mensen hier hulp bij, blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Interpolis.

Geen hulp

Vooral millennials (56 procent) en jongeren die kampen met burn-out klachten gaan niet op zoek naar hulp, bij bijvoorbeeld hun psycholoog of huisarts. Ook familie en vrienden worden zelden ingelicht. Volgens het onderzoek heeft bijna 30 procent van jonge ondernemers tot 40 jaar last van klachten op mentaal gebied. Ze zouden hier vaak jarenlang mee rond lopen.

Invloed op leven

Onder de groep millennials heeft 20 procent mentale problemen die dusdanig heftig zijn dat het invloed heeft op hun dagelijks leven. Zo voelen ze zich eenzaam, hebben ze slaapproblemen of kunnen ze slecht tegen drukte.

Speciale app

"Een leven leiden zonder stressklachten is onmogelijk. Het is ‘part of life’, het maakt je weerbaar en is soms ook niet erg", vertelt een woordvoerster van Interpolis aan het ANP. "Wat we willen voorkomen is dat klachten erger en erger worden en mensen uiteindelijk maanden uit de roulatie zijn door een burn-out." Daarom komt de verzekeraar met een speciale app die burn-out klachten moet gaan herkennen en tegengaan.

Ster advertentie
Ster advertentie