Up 2 Date

Warenhuizen in Californië moeten genderneutrale afdeling voor speelgoed hebben

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Warenhuizen in Californië moeten genderneutrale afdeling voor speelgoed hebben

In de Amerikaanse staat Californië is er een wet aangenomen waarin staat dat warenhuizen vanaf 2024 verplicht speelgoed op een genderneutrale afdeling aanbieden. Californië is de eerste staat die zo'n wet in het leven heeft geroepen.

Jongens- en meisjesafdelingen

Het is niet zo dat er geen jongens- en meisjesafdelingen meer mogen bestaan, maar de warenhuizen moet ook een afdeling hebben die niet specifiek is ingericht op één geslacht. De nieuwe wet geldt overigens niet voor kleding.

Brandweerwagens en glitters

Evan Low, de initiatiefnemer van de wet, is blij dat de wet is aangenomen. Hij liet zich inspireren door zijn tienjarige dochter die zich afvroeg waarom ze voor bepaald speelgoed naar een jongensafdeling moet. "De wet moet ervoor zorgen dat een jong meisje ook een politieauto, brandweerwagen of dinosaurus kan vinden. En tegelijkertijd, als een jongen wat meer artistiek is en wil spelen met glitter, waarom niet?", zegt Low tegen de Los Angeles Times.

Andere winkels

De wet geldt nu alleen voor warenhuizen die meer dan 500 werknemers in dienst hebben, maar Low hoopt dat ook andere winkels het voorbeeld zullen volgen. Er zijn al een aantal winkels die veranderingen op dit gebied hebben doorgevoerd. Zo heeft warenhuisketen Target al een tijdje geen jongens- en meisjesafdeling meer.

Ster advertentie
Ster advertentie