Up 2 Date

Walibi en Efteling waarschuwen voor neppe WhatsApp-winactie

foto: Facebook/De Efteling
  1. Newschevron right
  2. Walibi en Efteling waarschuwen voor neppe WhatsApp-winactie

Walibi waarschuwde begin deze week voor een neppe winactie die via WhatsApp verspreidt wordt. Daarin staat dat een aantal gezinnen vijf gratis kaartjes kunnen winnen vanwege een jubileumjaar van het park. De Efteling waarschuwt volgers op Facebook en Twitter nu voor een soortgelijke actie. De winactie op WhatsApp actie is honderd procent nep! Trap er niet in! Criminelen proberen op deze manier geld te verdienen of misschien zelfs achter je gegevens te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Neppe link

In de WhatsApp-berichten staat dat de Efteling en Walibi jarig zijn en daarom blijkbaar aan 500 gezinnen vijf gratis kaarten weggeven. De link lijkt wel enorm op de officiële website, maar is net een tikkeltje anders. Bij het onderstaande screenshot van de Walibi-actie zie je als je heel goed kijkt dat er geen normale 'b' in de link zit, maar een 'b' met een puntje eronder.

Hoe herken je of het nep is?

De Consumentenbond adviseert om nooit op linkjes te drukken als winacties te mooi klinken om waar te zijn. Krijg je een appje over een interessante actie voor een attractiepark? Klik dan niet op de link in het appje, maar ga naar de website van het park. Ook adviseren ze om in dit soort spam-achtige mailtjes nooit op 'afmelden voor nieuwsbrief' te klikken. Dan krijg je namelijk nog meer spam. Wat je wel kunt doen? Blokkeer de afzender en meld de actie bij Autoriteit Consument en Markt via spamklacht.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie