Up 2 Date

Kim K. gaat met Trump praten om 62-jarige oma uit gevangenis te krijgen

  1. Newschevron right
  2. Kim K. gaat met Trump praten om 62-jarige oma uit gevangenis te krijgen

Kim Kardashian zet zich sinds eind vorig jaar in voor de vrijlating van Alice Marie Johnson. De 62-jarige grootmoeder werd tot levenslang veroordeeld voor het plegen van geweldloze drugsdelicten zonder kans op voorwaardelijke vrijlating. Kim Kardashian sprak eerder al met Ivanka Trump en haar man Jared Kushner over de zaak. Deze week gaat ze, volgens TMZ, met president Trump om de tafel.

Drugs

Alice Johnson zit al 21 jaar vast voor haar betrokkenheid bij drugshandel. Ze miste de geboorte van haar kleinkinderen, de geboorte van haar achterkleinkind en het overlijden van haar beide ouders. Dat allemaal door iets wat ze zelf "de slechtste keuze van haar leven" noemt. De alleenstaande moeder raakte in paniek toen ze haar baan kwijtraakte en besloot uiteindelijk de drugswereld in te stappen om snel aan geld te komen.

Gratie

Omdat Alice vastzit zonder de kans op voorwaardelijke vrijlating, is er voor haar weinig hoop om ooit nog vrij te komen. De enige optie is dat haar gratie verleend wordt en dat kan alleen door de president. In 2016 verleende Obama aan 231 mensen gratie, maar niet aan Johnson. Zelf snapt ze daar niks van: "Ik vorm geen enkel gevaar voor de maatschappij." De vrouw heeft gedurende haar tijd in de gevangenis geen overtreding begaan, is een mentor voor de andere gevangenen en heeft verschillende toneelstukken gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Campagne

Kim Kardashian voert al maanden campagne om Alice uit de gevangenis te krijgen. In een interview met Mic zegt ze: "Ik zal er alles aan doen om haar eruit te krijgen." Volgens Kim is het zo fout dat iemand die een eerste overtreding begaat, die ook nog geweldloos is, geen kans heeft op een voorwaardelijke vrijlating. Ze schakelde haar advocaat Shawn Chapman in en samen zijn ze op een missie om de vrouw een tweede kans te geven.

Plan

De eerste stap die Kim K. zette was het inhuren van een juridisch team voor de vrouw. Vervolgens heeft ze er alles aan gedaan om de zaak onder Trumps aandacht te brengen. En dat is gelukt, want woensdag hebben de twee een afspraak. Ze heeft al in haar hoofd wat ze tegen de Amerikaanse president wil zeggen:

'Ik ga hem uitleggen dat we allemaal wel eens een keuzes maken waar we niet trots op zijn. We doordenken niet alles dat we doen. Ik geloof echt dat deze vrouw nog meer zal opbloeien als ze uit de gevangenis is. Ik zal hem dringend verzoeken om haar alsjeblieft gratie te verlenen."

Nieuwe fase

Kim focust zich nu alleen op de zaak van Alice Johnson, maar hoopt uiteindelijk dat de zaak een voorbeeld voor vele anderen zal zijn. Misschien kijk je ervan op dat de realityster zich opeens inzet voor deze zaak, maar in het interview met Mic geeft ze aan waarom ze dit doet:

"In alle eerlijkheid: ik ben nu in een fase van mijn leven dat het geld spenderen aan materialistische zaken me niet meer zoveel voldoening geeft. Ik sta nu op een ander punt in mijn leven. Als ik dat geld dat ik normaal zou uitgeven tijdens een shopsessie - iets dat zo belachelijk klinkt - nu kan gebruiken om iemands leven te redden, dan maakt dat me zoveel gelukkiger."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie