Up 2 Date

Schrijfster 'How to Murder Your Husband' krijgt levenslang voor moord op echtgenoot

foto: YouTube: The Oregonian
  1. Newschevron right
  2. Schrijfster 'How to Murder Your Husband' krijgt levenslang voor moord op echtgenoot

De 71-jarige schrijfster van het essay How to Murder Your Husband is afgelopen maandag veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op haar man. Nancy Crampton Brophy schoot haar echtgenoot, de 63-jarige Daniel Brophy, vier jaar geleden door het hart terwijl hij aan het werk was.

Doodgeschoten op koksschool

Daniel Brophy gaf op 2 juni 2018 les op een koksschool in Portland toen hij twee keer van dichtbij werd beschoten. Hij was op dat moment in een klaslokaal emmers met ijs en water aan het vullen voor zijn leerlingen. Toen die even later in het lokaal aankwamen, vonden ze hun docent bloedend op de grond. Drie maanden later werd Nancy opgepakt als hoofdverdachte in de zaak.

De schrijfster werd gisteren tijdens de behandeling van de zaak door een jury schuldig bevonden aan tweedegraads moord en moet levenslang de gevangenis in. Wel krijgt ze de mogelijkheid om na 25 jaar voorwaardelijk vrijgelaten te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schrijfinspiratie

Volgens de aanklagers zou de schrijfster in financieel zwaar weer verkeren toen ze haar man van het leven beroofde. Echter claimt Nancy dat het bedrag van ruim 1 miljoen dollar aan verzekeringsgeld dat ze zou krijgen niet de reden was om hem te vermoorden. Haar advocaten stelden dat de beveiligingsbeelden die haar op de plaats delict plaatsten simpelweg aantonen dat ze op zoek was naar schrijfinspiratie. Het vuurwapen waarmee ze de moord pleegde, is nooit gevonden, omdat ze zich volgens de aanklagers zou hebben ontdaan van enkele wapenonderdelen. Tijdens een eerdere zitting verklaarde Nancy dat ze het wapen had gekocht voor onderzoek voor haar volgende boek.

Veelbesproken essay

Nancy publiceerde in 2011 het veelbesproken essay How to Murder Your Husband gratis via haar website. Daarin bespreekt ze methodes en motieven om je echtgenoot te doden. Als methode noemt ze onder meer het gebruik van vuurwapens en als voornaamste motivaties noemt ze financiƫle problemen en overspel.

Ster advertentie
Ster advertentie