Up 2 Date

Janet Jackson eerste Afro-Amerikaanse vrouw die Billboard Icon Award ontvangt

  1. Newschevron right
  2. Janet Jackson eerste Afro-Amerikaanse vrouw die Billboard Icon Award ontvangt

Janet Jackson heeft het nog steeds. Gisteravond maakte de 52-jarige zangeres haar comeback on stage tijdens de Billboard Music Awards. De avond werd nog mooier toen ze als eerste Afro-Amerikaanse vrouw ever een Billboard Icon Award in ontvangst mocht nemen. De voorgangers die ooit ook eens zo’n award hebben gekregen, zijn onder andere Prince, Cher, Celine Dion, Stevie Wonder en Jennifer Lopez. “Ik dank God voor de energie die ervoor zorgt dat ik mijn leven kan leiden als een artiest.”

Geen boerka, maar sexy outfit

Even over die comeback: Janet werd geïntroduceerd door een echte Jackson-fan, namelijk Bruno Mars! Ze deed haar oude hits Nasty, If en Throb, terwijl ze glinsterde vanwege haar pikante gouden outfit. Dat ‘pikante’ is trouwens pas weer terug, want niet lang geleden liep ze nog rond in een boerka.

De rasentertainer was vijf jaar getrouwd met Wissam Al Mana, een zakenman uit Qatar. In april 2017 gingen de twee uit elkaar, onder andere omdat Janet zichzelf niet kon zijn. Ze hebben wel een zoontje samen, die vorig jaar januari geboren is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

verwijzing naar...

Het kan goed zijn dat, in de speech die Janet gaf toen ze haar award ontving, de onderstaande quote een verwijzing is naar haar huwelijk met Wissam. Er was namelijk ook sprake van manipulatie en mishandeling.

“Dit is ook een moment om duidelijk te maken dat wij vrouwen uiteindelijk geen manipulatie en mishandeling zullen toestaan.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie