Up 2 Date

Gender reveal party loopt uit de hand en eindigt in hevige bosbrand in Californië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Gender reveal party loopt uit de hand en eindigt in hevige bosbrand in Californië

Een gender reveal party in de Amerikaanse staat Californië is wel heel erg uit de hand gelopen. Geen grap, echt heel erg. Het feestje zorgde namelijk voor een heftige bosbrand in El Dorado. Het is een van de vele hevige bosbranden waar de staat al enkele weken mee kampt. De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, riep eerder al de noodtoestand uit.

Rookmachine

De bosbrand ontstond door een rookmachine die gebruikt werd om het geslacht te onthullen van de ongeboren baby. De brand begon zaterdagochtend in het plekje Yucaipa en heeft inmiddels 7000 hectare natuurgebied verwoest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Evacuaties

Alsof dat nog niet genoeg was, zijn er zo'n 3000 mensen uit het gebied geëvacueerd. Ook rukten honderden brandweermannen uit naar het getroffen gebied.

Het feestje kan de organisators nog duur komen te staan. Zo zouden zij volgens de brandweer verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de financiële gevolgen van de bosbrand. Het is nog niet bekend of er al iemand is aangehouden. In ieder geval een tip: je kunt ook gewoon een gender reveal-taart bestellen en dit soort feestjes lekker veilig in je achtertuin houden.

In 2017 zorgde een gender reveal party ook al voor een heftige bosbrand die een week aanhield in Arizona. Beeld: AFP

Hittegolf

Californië heeft op dit moment te maken met een hittegolf die het bestrijden van het vuur bemoeilijkt. De temperaturen liggen maar liefst tussen de 40 en 50 graden. Ook de aanhoudende wind bemoeilijkt het blussen doordat het vuur alle kanten opgaat. Drie weken geleden begonnen de eerste bosbranden door een aantal blikseminslagen. De branden hebben inmiddels ruim 1,5 miljoen hectare bos vernield.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie