Naar homepage
Up 2 Date

Onderzoek naar uitspraken van man die arts beweert te zijn: 'Artsen faken alles'

bron: Screenshot van de man in gesprek met NH Nieuws
  1. Newschevron right
  2. Onderzoek naar uitspraken van man die arts beweert te zijn: 'Artsen faken alles'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat een onderzoek starten naar aanleiding van pittige uitspraken van een Limburgse man over het coronavirus. De man, die arts beweert te zijn, was gisteren aanwezig tijdens de illegale demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Hij beweert dat corona niet bestaat en dat 'artsen alles faken'.

'Mensen aan het vermoorden met vaccins'

"Ik ben verdomme arts en ben hier aan het vechten voor de vrijheid van ons land", zei de man zondag terwijl hij live geïnterviewd werd door NH Nieuws. "Ze zijn in dit land de mensen aan het vermoorden met vaccins. Daar vecht ik voor. De Tweede Wereldoorlog wordt hier opnieuw gespeeld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verboden demonstratie

Op de verboden demonstratie tegen het kabinet en het huidige coronabeleid kwamen zo'n tweeduizend af. Dat liep al snel uit de hand. Zo werden er 143 mensen aangehouden. Nadat een deel van de betogers weigerde gehoor te geven aan het bevel om het plein te verlaten, werden waterkanonnen en politiehonden ingezet. "Stenen werden uit de straat gehaald en naar agenten gegooid. Ook hadden sommigen vechthandschoenen, slagwapens en vuurwerk bij zich", zei een woordvoerder van de Gemeente Amsterdam tegen het AD.

Volgens de man uit de video was er geen sprake van een demonstratie en is er te hard opgetreden door de ME. "Wat is er gedemonstreerd? We hebben ademgehaald. Dat is het enige. Er is niemand die één vinger heeft uitgestoken, behalve de ME met hun knuppels. Ik ben bijna tachtig en word hier met knuppels opzij geslagen.

'Artsen faken alles'

"In maart hadden we corona, nu is er geen corona meer", vervolgde de man zijn verhaal. Ook zouden er volgens hem geen mensen op de ic's liggen. "Laat je niets wijsmaken. Er ligt niemand op de ic. De artsen faken alles. Die krijgen voor iedere patiënt 20.000 euro. Zoiets wordt toch niet uitgezonden."

Onderzoek

Een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt tegen het AD dat ze uit gaan zoeken of de man inderdaad arts is. "Als er sprake is van het geven van desinformatie door iemand die is opgenomen in het BIG-register, nemen we contact op met betrokkenen en treffen indien nodig maatregelen."

Ster advertentie
Ster advertentie