Up 2 Date

Kinderen gewond geraakt en zwangere vrouw omgekomen bij drama in Nieuw-Beijerland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kinderen gewond geraakt en zwangere vrouw omgekomen bij drama in Nieuw-Beijerland

Bij een dodelijk incident in Nieuw-Beijerland, waarbij een vrachtwagen in een groep mensen bij buurtbarbecue belandde, is een hoogzwangere vrouw om het leven gekomen. Ook zijn er kinderen gewond geraakt. Dat meldde de burgemeester van Hoeksche Waard Charlie Aptroot gisteren tijdens een persconferentie.

Van de weg geraakt

Afgelopen zaterdagavond rond 18.00 uur raakte een vrachtwagen van de weg na het ontwijken van een bestelbus. De chauffeur verloor de macht over het stuur en belandde in een groep mensen bij een buurtbarbecue, waar zo'n vijftig mensen aanwezig waren. Daarbij kwamen zes mensen om het leven en raakten zeven mensen gewond.

"Groot drama"

"Wat een gezellige barbecue had moeten worden, eindigde in een groot drama", aldus de burgemeester. Hij was zondagmiddag op een besloten bijeenkomst met buurtbewoners. Ook getuigen van het incident waren daarbij. "Wat zij hebben gezien en meegemaakt is niet met woorden te beschrijven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritieke toestand

Eerder maakte de politie bekend dat er bij het noodlottige ongeluk vier mensen uit Nieuw-Beijerland en twee mensen uit Goudswaard om het leven kwamen. Aptroot liet gisteren weten dat onder de dodelijke slachtoffers ook een hoogzwangere vrouw is.

De politie meldt ook dat er nog zeven slachtoffers in het ziekenhuis liggen, waarvan één persoon in kritieke toestand. Onder de zeven gewonden zijn ook twee kinderen van vijf en negen jaar.

Onderzoek in volle gang

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en blijft voorlopig in hechtenis. Het gaat om een 46-jarige man uit Spanje. "We weten dat hij niet gedronken had. Wel is hij aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel", aldus de politie. De chauffeur is zelf ongedeerd gebleven tijdens het incident.

De politie doet nog volop onderzoek naar het drama en welke rol de man daarin had. "Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. Vooralsnog houden we alle scenario's over de toedracht open."

Ster advertentie
Ster advertentie