Up 2 Date

Virgil van Dijk geeft jas aan bibberend meisje (7)

foto: Videostill
  1. Newschevron right
  2. Virgil van Dijk geeft jas aan bibberend meisje (7)

In de wedstrijd tussen Nederland - Frankrijk die gisterenavond werd gespeeld, viel niet alleen het sterke Nederland op, maar ook een hele lieve actie van Virgil van Dijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

jasje op schouders

De verdediger van Oranje die normaal bij Liverpool speelt, zag dat het meisje dat met hem mocht oplopen nogal een klap kreeg van het plotselinge koude weer van gisteren. Zonder aarzelen trok hij zijn trainingsjasje uit en legde het over de schouders van het bibberende meisje. En dat leverde hem en het meisje honderden vertederende reacties op Twitter op.

trots

Het blijkt te gaan om de 7-jarige Fieke uit het Brabantse Riel. Volgens het Brabants Dagblad voetbalt ze fanatiek en was ze hartstikke trots dat ze met Virgil mee mocht lopen aan het begin van de wedstrijd. Dat ze ook viral zou gaan op Twitter vanwege de lieve actie van Virgil had ze alleen even niet zien aankomen, maar het bezorgde haar een onvergetelijke avond.

"Ze vond Virgil echt heel lief”, vertelt moeder Sietske van Hal aan het AD.

"Virgil zag in de spelerstunnel al dat Fieke het koud had. Hij vroeg of ze zijn jasje wilde, maar ze zei dat het niet nodig was. Toen ze op het veld stonden, hield hij haar warm en besloot hij toch zijn jasje om haar heen te slaan. Echt heel lief.”

spierziekte

Haar moeder gaf Fieke op voor het hand in hand met de spelers het veld oplopen, omdat ze vond dat Fieke wel iets leuks verdiende. "Fieke is geboren met een spierziekte. Ze is een hartstikke positief meisje, maar ze heeft regelmatig therapie en heeft op school moeite met schrijven. Ze zit op typeles en moet iedere dag verplichte opdrachten doen. We wilden iets leuks voor haar doen."

En die wens is heel goed vervuld: na afloop van de wedstrijd heeft de kleine Fieke ook nog even bij Virgil op schoot gezeten, verklapt Sietske.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie