Up 2 Date

Vijf jaar cel voor Kevin A. in drillrapruzie bij Scheveningse pier

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vijf jaar cel voor Kevin A. in drillrapruzie bij Scheveningse pier

De twintigjarige Rotterdammer Kevin A. is tot vijf jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de steekpartij bij de Pier in Scheveningen. A. werd door de rechtbank Den Haag veroordeeld voor het voorbereiden van doodslag, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit, bedreiging en diefstal met geweld.

'Drillrapruzie'

Kevin A. raakte betrokken bij een zogenaamde 'drillrapruzie' tussen Blacka, met wie hij bevriend is, en de Amsterdamse Tyrece B, die nog steeds voortvluchtig is. Op 10 augustus 2020 ontmoetten de Amsterdamse drillrapgroep 73 De Pijp en de Rotterdamse drillrapgroep 24 elkaar in Scheveningen, nadat Blacka (van 24) op social media een oproep deed waarin hij zei dat er een vechtpartij geregeld zou worden. Bij de confrontatie tussen de twee groepen werd de 19-jarige Rotterdamse Cennethson Janga (Chuchu) doodgestoken. Daarvoor zitten nog twee andere Amsterdammers in voorarrest die later dit jaar voor de rechter verschijnen.

Aangewezen als aanstichter

Volgens de rechtbank Den Haag was A. naar Scheveningen gegaan met een vuurwapen in zijn tas en wordt hij aangewezen als de aanstichter van de chaos die ontstond op de Pier. Zo zou hij hardhandig een van de Amsterdamse jongens naar zich toegetrokken hebben. De jongen werd vervolgens door meerdere personen geschopt en geslagen. In al het geweld is Janga uiteindelijk doodgestoken.

Eerder veroordeeld

Kevin A. verscheen in het verleden meerdere keren voor de rechter. Hij is eerder al veroordeeld voor vermogens- en geweldsdelicten, zoals de diefstal die tijdens een optreden van Blacka in Den Haag plaatsvond. Volgens de reclassering is er bij A. sprake van een zorgelijk patroon van geweldsdelicten, is hij zwakbegaafd en is het risico op herhaling in zijn geval hoog.

Ster advertentie
Ster advertentie