Up 2 Date

McDonald's sluit 850 restaurants in Rusland vanwege oorlog

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. McDonald's sluit 850 restaurants in Rusland vanwege oorlog

Fastfoodketen McDonald's heeft besloten alle 850 restaurants in Rusland tijdelijk te sluiten vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Dat laat topman Chris Kempczinski weten in een open brief aan de werknemers.

62.000 weknemers

McDonald's telt zo'n 62.000 werknemers in Rusland. Volgens de keten zullen zij doorbetaald worden. "Volgens onze waarden kunnen we het onnodige lijden van de mensen in Oekraïne niet negeren", liet Kempczinski weten aan zijn personeel.

Niet alleen McDonald's

Ook Starbucks gaat alle 130 Russische franchisezaken tijdelijk sluiten. Topman Kevin Johnson belooft alle werknemers te steunen, maar Starbucks stopt met zakendoen in Rusland. Zo worden er geen Starbucksproducten, zoals koffiebonen of bekertjes met het bekende logo, meer geleverd. Nadat McDonald's en Starbucks zich terugtrokken uit Rusland, meldden ook de Amerikaanse frisdrankgiganten Coca-Cola en PepsiCo voorlopig geen zaken meer te doen in het land.

Hamburgers voor 300 euro

Inmiddels lijkt het erop dat sommige Russen McDonald's-eten online te koop aanbieden. Het mediakanaal NEXTA deelt op Twitter onder andere foto's van een aantal burgers die voor 45.000 Russische roebels worden aangeboden. Dat is omgerekend iets meer dan 300 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De laatste updates over de oorlog in Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie