Up 2 Date

Belastingaangifte doen op eerste dag wordt moeilijk door enorme drukte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Belastingaangifte doen op eerste dag wordt moeilijk door enorme drukte

Aangifte season is officieel geopend! Je kan vanaf vandaag belastingaangifte doen over het jaar 2019 en dat heeft de website van de Belastingdienst gemerkt. Belastingdienst.nl wordt erg druk bezocht, omdat duizenden mensen tegelijkertijd aangifte willen doen. En de site kan al die drukte niet aan. Vorig jaar was het ook op de eerste dag druk op de website. Toen deden 470.000 mensen hun aangifte al op de eerste dag.

Problemen met inloggen

Op social media en storingsites geven veel mensen aan dat ze niet kunnen inloggen. De Belastingdienst biedt hun verontschuldigingen aan en adviseert hen om het op een later moment weer te proberen. Ook geven ze de 6,8 miljoen particulieren en 1,4 miljoen ondernemers die een oproep hebben gehad, de tip om de app te gebruiken.

Doe aangifte

Belastingaangifte doen is niet het leukste klusje, maar het kan je wel flink wat geld opleveren. Wacht er niet te lang mee, want dat kan je een boete opleveren van 385 euro. Je krijgt wel eerst een herinnering en een aanmaning, dus zo ver hoef je het niet te laten komen.

Ster advertentie
Ster advertentie