Up 2 Date

Mode-experts verklaren het tekort aan donkere modellen in de fashionindustrie

  1. Newschevron right
  2. Mode-experts verklaren het tekort aan donkere modellen in de fashionindustrie

"Zwart verkoopt niet en adverteerders willen ze niet." Dat zijn de argumenten die worden gegeven als het gaat om het tekort aan donkere modellen op de cover van modebladen. Lifestyle-journaliste Janice Deul schoof dinsdagavond aan in latenightshow Pauw om het nog altijd actuele topic in de modewereld te bespreken.

Moeilijk

Model Jessica Gyasi zat ook aan tafel bij Pauw en kan na vijftien jaar bevestigen dat je als donker model zeker struggles hebt. “Op dag één hoorde ik: je bent een donker model, dus je gaat het moeilijk krijgen.” Later voegt zij ook eraan toe: "Vanuit mijn agent hoorde ik vaak: 'ze zoeken nog een donker model' of 'ik denk dat jij het gaat worden, want ze hebben nog geen donker model'."

Blank canvas

Hoofdredactrice Cécile Narinx van het modeblad Harper's Bazaar is er nog een reden dat donkere modellen minder worden ingezet. "Sommige meisjes zijn een blank canvas, kun je alle kanten mee op bij wijze van spreken, kun je nog een pruik opzetten, je kunt iets met de haren doen." Daarnaast zei ze: "Ik heb mij door stylisten laten vertellen dat je met een blank meisje nou eenmaal meer kanten op kan."

Ster advertentie
Ster advertentie