Up 2 Date

Lil Wayne riskeert celstraf van 10 jaar na aanklacht illegaal wapenbezit

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne riskeert celstraf van 10 jaar na aanklacht illegaal wapenbezit

Lil Wayne is dinsdag officieel aangeklaagd voor illegaal wapenbezit in de Amerikaanse staat Florida. Er hangt de rapper een mogelijke gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd, meldt entertainmentsite TMZ.

Eerdere veroordeling

De rapper werd in 2009 al veroordeeld voor een wapengerelateerd incident. Om die reden mag hij dan ook geen wapens bezitten.

Het wapen waar Lil Wayne nu voor aangeklaagd wordt, werd in december 2019 door federale agenten gevonden toen zij het privévliegtuig van de rapper doorzochten in Miami. Hij was op dat moment op weg naar Californië. Volgens de advocaat van de rapper, Howard Srebnick, mochten Lil Wayne en zijn aanhang destijds de reis vervolgen, ondanks dat de agenten een wapen en drugs aantroffen. Ook werd niemand aangehouden. Nu wordt hij alsnog aangeklaagd.

Rechtszaak

Volgens TMZ moet Lil Wayne volgende maand voor de rechtbank verschijnen. Als het aan zijn advocaat ligt, is er geen reden om de rapper achter slot en grendel te sluiten, zo laat hij TMZ weten. "Er is geen enkel bewijs dat hij het wapen ooit heeft gebruikt of daarmee heeft gedreigd. Daarnaast is er geen reden om aan te nemen dat hij een gevaarlijk persoon is."

Ster advertentie
Ster advertentie