Up 2 Date

Moeder die peuter alleen liet om op vakantie te gaan veroordeeld tot levenslang

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Moeder die peuter alleen liet om op vakantie te gaan veroordeeld tot levenslang

Een 32-jarige moeder uit Ohio is maandag veroordeeld voor moord,
waarbij ze levenslang heeft gekregen, zonder kans op vervroegde vrijlating. De
straf werd ingezet omdat de vrouw tien dagen op vakantie is gegaan en haar 16
maanden oude dochter alleen achterliet.

Moeder veroordeeld voor moord

Kristel Candelario ging tien dagen op vakantie naar Detroit en Puerto Rico, terwijl ze haar dochter van bijna anderhalf jaar zonder eten en drinken achterliet in haar box. Toen ze terugkeerde van haar vakantie, vond ze het overleden kind, waarna ze de hulpdiensten inschakelde. Hulpverleners beschrijven dat ze het kind ‘ernstig bevuild en extreem uitgedroogd’ aantroffen. Uit een autopsie kwam naar voren dat de peuter was overleden aan verhongering en extreme uitdroging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ultiem verraad

De rechter noemde de daad ‘ultiem verraad’: "Net zoals je je dochter niet uit haar gevangenschap hebt gehaald, zou jij ook de rest van je leven in een cel door moeten brengen. Het grote verschil is dat jij in de gevangenis wel kunt rekenen op eten en drinken, iets wat je je eigen dochter hebt ontzegd."

Volgens de veroordeelde moeder had de moord te maken met haar depressie en meerdere mentale problemen. Ze stelt ontzettend veel pijn te ervaren van het verlies van haar baby Jailyn. Volgens haar heeft ze dagelijks om vergiffenis gebeden. "Ik ben enorm aangedaan door alles wat er is gebeurd", zei ze. "Dit zeg ik niet om mijn daden te rechtvaardigen, maar niemand wist hoeveel ik leed en wat ik doormaakte. God en mijn dochter hebben mij vergeven."

Onlangs liet een moeder in Frankrijk haar negenjarige zoontje twee jaar lang alleen. Het kind wist te overleven door ingeblikt voedsel te eten.

Ster advertentie
Ster advertentie