OMG

Franse moeder laat zoontje (9) 2 jaar lang alleen achter in appartement

foto: ter illustratie: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Franse moeder laat zoontje (9) 2 jaar lang alleen achter in appartement

Een Franse moeder moet achttien maanden de gevangenis in, omdat ze haar negenjarige zoontje twee jaar lang alleen heeft achtergelaten in haar appartement. Haar zoontje wist te overleven door cake, ingeblikt voedsel en gestolen tomaten te eten, meldt de Franse nieuwszender BFMTV.

Twee jaar lang alleen

Het jongetje werd in 2020 alleen achtergelaten in het appartement van zijn moeder in het dorpje Nersac. Zij was intussen bij haar nieuwe partner ingetrokken, zo'n vijf kilometer verderop, en bracht zo nu en dan een bezoekje aan haar kind.

De burgemeester, Barbara Couturier, van Nersac vertelt aan BFMTV dat het jongetje zonder elektriciteit, warm water of een verwarming in huis zat. Ondanks deze barre omstandigheden, bleef hij naar school gaan en was hij een goede leerling, aldus Couturier. Het zoontje heeft twee jaar lang op deze manier geleefd, totdat de burgemeester zijn moeder ontmoette en merkte dat er iets niet klopte. "De moeder vertelde ons dat ze financiële problemen had, dus we gaven haar vier vouchers voor voedsel. Ze nam geen verse producten, enkel bewerkte voedingsproducten, wat mij achterdochtig maakte", aldus Couturier tegen BFMTV. De burgemeester had van sommige bewoners eerder al gehoord dat er "ergens een kind alleen woonde" en koppelde de twee dingen aan elkaar. Toen de link legde, belde Couturier zowel de lokale als de nationale politie.

Rechtszaak

De moeder ontkende de beschuldigingen in de rechtbank, maar de buren van haar zoontje getuigden dat haar kind wel degelijk alleen in de flat woonde. Ze werd vorige week door de rechtbank in Angoulême veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Het jongetje is inmiddels bij een pleeggezin geplaatst en wil geen contact meer met zijn moeder.

Ster advertentie
Ster advertentie