OMG

Vijfjarig jongetje ontsnapt aan de dood: ouders opgepakt voor de moordpoging

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Vijfjarig jongetje ontsnapt aan de dood: ouders opgepakt voor de moordpoging

In Spanje is een Frans stel opgepakt voor het beramen van een moord op hun vijfjarige zoontje. De twee waren van plan om de kleuter te offeren in de Sahara. Beide ouders deelden de overtuiging dat hun zoon "bezeten" was en daarom dood moest.

Arrestatie ouders

De ouders werden op 21 december gearresteerd in de haven van Algeciras. Daar stonden ze op het punt om aan boord te gaan op een veerboot richting de Marokkaanse havenstad Tanger. De autoriteiten melden dat er sprake was van “psychiatrische problemen” bij de ouders. Het Franse koppel werd gezocht vanwege de ontvoering van hun minderjarige kind. Om die reden werd er door de Spaanse politie een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Zoektocht

De Franse Gendamerie verzocht de burgerwachten van Algeciras om mee te werken aan de zoektocht van de ouders. Door dit dringende verzoek werd er een actie op touw gezet, en wist de politie de ouders en het kind op te sporen.

Leven gered

Met deze arrestatie is vermoedelijk het leven van het vijfjarige jongetje gered. Spaanse media melden dat de Franse Gendamerie op de hoogte is van de psychiatrische geschiedenis van de ouders. Het echtpaar zou al eerder aan iemand in hun omgeving hebben verteld over het plan om hun zoon te “offeren” in de Sahara. Het kind is opgevangen in een centrum voor minderjarigen in Spanje. Hij verkeert in goede gezondheid en er wordt gekeken wanneer hij teruggestuurd kan worden naar Frankrijk.

Ster advertentie
Ster advertentie