Up 2 Date

Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag

Het kabinet heeft besloten om vanaf 13 augustus weer een inreisverbod in te stellen voor Marokko. Dat maakte minister Grapperhaus vandaag bekend aan de Tweede Kamer. De gezondheidssituatie in Marokko zou zodanig verslechterd zijn dat de EU-lidstaten het land van de veilige lijst halen. Ieder land mag zelf kiezen wanneer dat verbod ingaat. Marokko is overigens niet het enige land, ook Algerije, Montenegro en Servië zijn van de lijst afgehaald met veilige landen.

Inreisverbod

Mensen die uit Marokko komen en niet voor een noodzakelijke reis naar Nederland komen, worden vanaf 13 augustus om 00.00 uur niet meer toegelaten. Voor Marokko gold tot 1 juli ook al een inreisverbod.

Besmettingen

Marokko meldde vandaag 1132 nieuwe besmettingen. In de dagen daarvoor lag het aantal ook rond de duizend mensen. Door een inreisverbod in te stellen hoopt de minister "de volksgezondheid in de EU te beschermen", schrijft hij aan de Tweede Kamer. Het besluit is genomen na een risico-inschatting van onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Daarbij is onder andere gekeken naar nieuwe besmettingen en de algehele reactie op covid-19.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie