Up 2 Date

Premier Nieuw-Zeeland neemt haar baby mee naar VN-vergadering

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Premier Nieuw-Zeeland neemt haar baby mee naar VN-vergadering

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft maandag haar drie maanden oude dochtertje meegenomen naar de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York. De baby, die Neve Te Aroha heet, krijgt borstvoeding en moet daarom dicht bij haar moeder zijn. Tussen de vergaderingen door geeft Ardern haar dochter borstvoeding.

Vader

De piepjonge deelnemer van de VN-vergadering kreeg zelfs haar eigen veiligheidspasje om het zwaar beveiligde gebouw binnen te komen. Zo is te zien op een tweet van haar vader en Arderns partner Clarke Gayford. Hij is ook aanwezig in het gebouw om het baby'tje te verzorgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzonder

Jacinda Ardern werd op 37-jarige leeftijd verkozen tot premier van Nieuw-Zeeland en was daarmee de jongste vrouwelijke regeringsleider wereldwijd. Daarnaast is ze één van de slechts twee vrouwen die een kind heeft gekregen tijdens haar premierschap. Voor de bevalling ging Jacinda, die tot het einde van haar zwangerschap bleef doorwerken, zelf op de fiets naar het ziekenhuis.

Werkende moeders

De Nieuw-Zeelandse premier vindt dat het normaal moet zijn voor vrouwen om een kind te krijgen tijdens het premierschap - of welke baan dan ook. Dat vertelde ze onder andere in een interview met Television New Zealand: "Er komt een dag dat dat niet meer zo ongebruikelijk is is. Dat het niet meer gezien wordt als iets buitengewoons. En ik kijk uit naar die dag."

Ster advertentie
Ster advertentie