Up 2 Date

Poolse vrouw blijkt toch niet de vermiste Madeleine McCann te zijn

foto: Instagram: iammadeleinemccan
  1. Newschevron right
  2. Poolse vrouw blijkt toch niet de vermiste Madeleine McCann te zijn

De Poolse vrouw die eerder dit jaar claimde Madeleine McCann te zijn, is toch niet het meisje dat op 3-jarige leeftijd verdween tijdens een gezinsvakantie in 2007. Dat heeft een DNA-test uitgewezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet waar

Toch blijkt uit een DNA-test dat Wendell niet de vermiste Madeleine is. Dat maakt Wendells woordvoerder, Dr Fia Johansson, bekend op Instagram: "De testresultaten onthulden dat ze 100 procent Pools is, met een verwaarloosbare invloed van Litouwen en Rusland."

Niet voor aandacht

Hoewel het kan lijken alsof Wendell alleen maar claimde Madeleine te zijn vanwege de aandacht, benadrukt haar woordvoerder dat het verhaal veel "gecompliceerder" is. "Ze geloofde echt wat ze zei, en met zoveel vragen over haar jeugd is het gemakkelijk te begrijpen waar ze vandaan kwam."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VERMIST

In 2007 verdween de driejarige Madeleine tijdens een vakantie met haar familie in Portugal. Haar ouders lieten haar en haar tweelingbroertje en -zusje van twee jaar alleen achter in een onbeveiligde huuraccommodatie terwijl zij op zo'n 40 meter afstand in een restaurant aten. Toen Madeleine's moeder Kate ging kijken, was Madeleine verdwenen. In eerste instantie werden haar ouders verdacht van betrokkenheid bij haar verdwijning, maar het jaar daarop werden ze door de autoriteiten vrijgepleit van schuld.

Ondanks een jarenlange zoektocht met veel internationale media-aandacht werd het meisje nooit gevonden. Ook is er (nog) geen dader veroordeeld. Wel werd er vorig jaar april een hoofdverdachte aangewezen. Het gaat om de Duitse Christian Brückner, die momenteel een celstraf van zeven jaar uitzit voor verkrachting en kindermisbruik. Hij was op het moment dat Madeleine verdween in de buurt van het appartement waar het gezin verbleef.

Ster advertentie
Ster advertentie