Up 2 Date

FOTO'S: Turkse vlag halfstok op stadhuizen van FunX gemeentes

  1. Newschevron right
  2. FOTO'S: Turkse vlag halfstok op stadhuizen van FunX gemeentes

De vier grootste gemeentes van Nederland hebben de Turkse vlag halfstok opgehangen uit solidariteit met Turkije. De burgemeesters van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben met elkaar afgesproken dat vanaf 14.00 uur de Turkse vlag half stok wordt opgehangen bij de stadhuizen.

Afschuw

“Samen met mijn collega’s in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht sprak ik af dat vanaf 14.00 uur vandaag op onze stadhuizen de Turkse vlag half stok zal hangen. Dit uit solidariteit met Turkije en als teken van afschuw over deze terroristische aanslag, schrijft van burgemeester Jozias van Aartsen in een brief aan de fractievoorzitters van de Haagse partijen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

CONDOLEANCES

Ook hebben de burgemeesters condoleancebrieven gestuurd naar de Turkse ambassadeur naar aanleiding van de terreuraanslag in Istanbul dinsdag waarbij ten minste 41 doden zijn gevallen. De burgervader van Den Haag stuurde onderstaande brief.



Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht schrijft: "De vernietigende aanslag op het vliegveld van Istanbul heeft de burgers van Utrecht, mijzelf inclusief, geschokt. Om te worden gedood door een nietsontziende terreurdaad is onbegrijpelijk. We zijn sprakeloos en worstelen om woorden van troost te vinden voor de familie en vrienden van de onschuldige slachtoffers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie