Up 2 Date

VIDEO: Doden bij aanslagen luchthaven Istanbul

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Doden bij aanslagen luchthaven Istanbul

Op de Atatürk-luchthaven in Istanbul hebben drie explosies plaatsgevonden. Volgens het Turkse ministerie van Justitie zijn er zeker 41 doden gevallen. In de meest recente update wordt gesproken over 239 gewonden.

Twee terroristen schoten met kalasjnikov geweren in het rond, nadat ze tegengehouden werden bij een veiligheidscontrole in de internationale terminal. Ze zouden zich met bomvesten hebben opgeblazen, nadat ze onder vuur werden genomen door de politie.

Drie explosies

Ook melden ooggetuigen aan CNN Türk dat er een derde schutter rondliep vlakbij de parkeerplaats van het vliegveld. Ook daar zou iemand zichzelf opgeblazen hebben. Waarschijnlijk zien we hem hieronder in beeld.

De luchthaven is momenteel afgesloten voor pers en publiek. Er wordt volgens verschillende Turkse nieuwszenders nog gezocht naar een derde terrorist.

Ziekenhuizen

Ambulances en taxi's rijden over en weer om de gewonden zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

Livestream CNN Türk

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Safety Check op Facebook

Facebook heeft inmiddels de safety check in gebruik genomen. Hier kunnen mensen in Istanbul aangeven dat ze veilig zijn.

Pray For Istanbul

Mensen spreken hun afschuw uit over de aanslagen in Istanbul en condoleren elkaar. De meest gedeelde afbeeldingen heeft FunX voor je op een rijtje gezet.

Ster advertentie
Ster advertentie