Up 2 Date

Amerikaanse Aziatische bekendheden willen einde aan 'corona-racisme' tegen Aziaten

foto: YouTube: SAG-AFTRA
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse Aziatische bekendheden willen einde aan 'corona-racisme' tegen Aziaten

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben Aziatische-Amerikanen in toenemende mate last van discriminerende opmerkingen. Een groep Aziatische acteurs heeft daarom besloten hun stem te laten horen en een vuist te maken tegen de nieuwe trend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haat jegens Aziaten

Via een video, waarin acteurs, journalisten en influencers te zien zijn, vragen ze Amerikanen op te staan tegen de haat naar Aziaten naar aanleiding van COVID-19. Onder anderen actrice Lucy Liu en acteur Ken Jeong (Mr. Chow uit The Hangover) namen deel aan het gesprek. "Stop de xenofobie, stop het stigmatiseren en stop de haat," roepen ze op.

Moeilijke tijden

Het zijn hele moeilijke tijden voor de groep. "Als gemeenschap ervaren we een ontzettend moeilijke tijd vanwege het coronavirus. In plaats van samen te werken wordt er een zondebok voor deze pandemie aangewezen, wat resulteert in 'hate crimes' tegen Aziatische Amerikanen. Denk aan verbaal geweld, raciale profilering en zelfs fysiek geweld. Iedereen heeft stress vanwege COVID-19, maar dit soort gedrag kan niet getolereerd worden. We zijn allemaal Amerikanen en we moeten het samen doen," stelt Gabrielle Carteris, voorzitter van de mediavakbond SAG-AFTRA.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie