Up 2 Date

Ronnie over vader: "Waarom heb je me in de steek gelaten?"

  1. Newschevron right
  2. Ronnie over vader: "Waarom heb je me in de steek gelaten?"

Hij heeft een uitverkochte tour achter de rug, net een nieuw album uitgebracht en ontving gisteren nog een dubbel platina plaat voor Blijf Bij Mij, het is dus wel duidelijk dat Ronnie Flex on top is. Er is de laatste tijd zoveel gebeurd - hoogte- én dieptepunten - dat het tijd was voor een openhartig gesprek. Tim Hofman interviewde de rapper voor TopNotch over het afkicken, waarom hij zo gedreven is en welke rol zijn vader in zijn leven gespeeld heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rehab

"Soms nam ik een hijs van die joint en dan dacht ik: fuck man waarom doe ik dit?" Het was landelijk nieuws toen Ronnie naar de afkickkliniek ging. Na maandenlang in gesprek te zijn met een psycholoog over zijn wietverslaving, besloot Ronnie naar rehab te gaan. "Ik voelde mezelf steeds dommer worden, er kwamen geen zinnige teksten meer uit mijn hoofd." Ronnie zat dagenlang te gamen en te blowen en besloot dat dat moest stoppen. Hij wilde zichzelf weer op pijl brengen: "Zodat ik weer wat zinnigs kan zeggen."

ZEKERHEID

Nu hij is afgekickt, gaat het heel erg goed met Ronnie. Hij pakt zijn rust, doet alles op zijn eigen tempo en is daardoor productiever dan ooit. Ook noemt hij zichzelf veel zelfverzekerder: "Niemand kan me nog iets vertellen'". Dat komt doordat hij de laatste tijd veel op zijn eigen manier heeft gedaan. TopNotch was het misschien niet altijd met hem eens, maar uiteindelijk heeft alles goed uitgepakt voor de rapper.

"Ik heb mijn eigen visie en weet wat ik wil."

FAN

En dat hij heel ver gaat met tactisch denken, blijkt wel als Tim het over de samenwerking met Famke Louise wil hebben. De track Fan kwam voor veel fans wel als een verrassing. Ronnie legt uit dat hij het om strategische redenen heeft gedaan. Hij zag dat haar video's de miljoen aantikten en wilde weten of hij, als geroutineerde artiest, iets geloofwaardigs met haar kon maken. Maar hij heeft het natuurlijk ook gedaan, omdat hij wist dat het viral zou gaan. Daarnaast hoopte hij een jongere doelgroep aan te spreken, die hem misschien nog niet kenden.

"Als je een lange houdbaarheidsdatum wil hebben en relevant wil blijven, dan moet je slimme keuzes maken in je carrière."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van het buurthuis naar RTL

Ronnie is op dit moment te zien als jurylid in het RTL4-programma It Takes Two. En daar is hij erg trots op: ''Voor een jongen uit Rotterdam is op tv komen bij RTL4 iets wat ik nooit had zien aankomen. Waar ik vandaan kom, is zoiets onmogeliijk." Bij de persdag van het programma vroegen journalisten aan Ronnie waarom hij eigenlijk in de jury zat en of hij zich daar niet te onervaren voor voelde. Ronnie ergert zich kapot aan dit soort vragen, want hoezo onervaren? Hij heeft veertig gouden en platina platen, meerdere nummer 1-hits en ga zo maar door. De rapper uit Capelle begrijpt de neerbuigende houding van de grote media tegenover hiphop dan ook niet. Volgens hem zouden deze mensen juist advies van hém moeten aannemen.

"De mensen moeten inzien dat er elke week een Nederlandse hiphoptrack op 1 staat in de charts. Het wordt tijd dat bepaalde mediamensen zich daarbij gaan neerleggen."

Papa

De succesvolle Ronnie Flex heeft naast zijn wietverslaving, nog iets op te lossen en dat is de situatie met zijn vader die in Amerika woont: "Het is een zere plek bij mezelf". Al zijn hele leven wil Ronnie weten waarom zijn vader hem ooit in de steek heeft gelaten. Theoretisch gezien zou hij zo op een vliegtuig kunnen stappen om dit aan hem te vragen, maar iets houdt hem tegen.

"Waarom moet ik de man zijn die het gezin bij elkaar houdt, terwijl het jouw taak is. Het hoort niet aan mij te liggen. Doe iets, fix iets, regel iets! Ik hoor mezelf niet als 26-jarige man ertoe te zetten."

Ronnie durft zijn vader absoluut geen persoonlijke vragen te stellen en vindt dat dat ook niet zijn verantwoordelijkheid is. Best opvallend, aangezien hij in zijn carrière en de rest van zijn persoonlijke leven iemand is die altijd het heft in eigen handen neemt.

"In dit opzicht blijf ik voor altijd klein."

Ster advertentie
Ster advertentie