STER Advertentie
STER Advertentie

Damian Marley verandert gevangenis in wietplantage

Damian Marley verandert gevangenis in wietplantage

Woensdag 5 oktober 2016 - 20:35 uur

|

Door:

Ginette

Damian Marley heeft plannen om een oude gevangenis in Coalinga (Californië) om te bouwen naar een plantage waar medicinale wiet zal worden gekweekt.

miljoenen

De jongste zoon van Bob Marley kocht het Claremont Custody Center voor 4,1 miljoen dollar (omgerekend € 3,7 miljoen). Hiermee helpt hij Coalinga uit de schulden. Het project zal 100 banen creëren en miljoenen aan belastinginkomsten voor de stad genereren.

Rechtvaardigheid

De 38-jarige Marley rechtvaardigt zijn plannen door te benadrukken dat er in deze gevangenis veel niet-gewelddadige wietdealers hebben vastgezeten.

"Veel gedetineerden hebben veel moeten opofferen voor de drugs. Als dit mensen kan helpen en het wordt gebruikt voor medicinale doeleinden, is het een succes."

Green Rush

Marley en zijn partners zijn voorbereid op de Green Rush in november, een voorstel dat cannabis moet legaliseren voor recreatief gebruik bij volwassen.

''Dit is al heel lang een streven, zelfs voor mijn geboorte waren hier al mensen mee bezig. Ik ben altijd optimistisch geweest dat het op een dag legaal zou zijn. En nu is het hier bijna zover.''

Als het voorstel doorgaat, zal de productie over twee maanden beginnen. De eerste oogst wordt verwacht in januari.

Populair op FunX.nl

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

  • Nederlandse Cas (16) rapt 'Thiago Silva' mee met Dave op Lowlands

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Ophef om banners op West-Kruiskade Rotterdam: "De Kroepoeksklanstraat"

  • Kwart Nederlanders slaapt slecht: "We nemen slaap nog steeds niet serieus"

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.29488-damian-marley-verandert-gevangenis-in-wietplantage"}