Up 2 Date

Iran aangevallen via de lucht, explosies gemeld: "Israël zit erachter"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Iran aangevallen via de lucht, explosies gemeld: "Israël zit erachter"

Israël zou opnieuw een aanval op Iran hebben gepleegd. Dat schrijven Amerikaanse media. Zo zouden er meerdere doelwitten nabij de stad Ishafan via de lucht onder vuur genomen zijn. Iraanse media laten weten dat de aanvallen ontmanteld zijn en er niet veel schade is.

Aanvallen op Ishafan

Nieuwszender ABC News meldde vannacht dat Israël een raketaanval had gepleegd op Ishafan. Volgens Iran kloppen die berichtgevingen echter niet helemaal. Zo zou het niet gaan om rakketten die afgevuurd zijn. Iraanse staatsmedia bevestigen wel dat het land zich heeft verdedigd en er drones uit de lucht zijn geschoten. Daardoor zouden nabij Ishafan minimaal drie explosies zijn gemeld.

Hoewel Amerikaanse media ervan overtuigd zijn dat Israël achter de aanval zit, wordt dat niet door Iran bevestigd. Op nationale televisie maakt het land wel duidelijk dat de rust in Ishafan inmiddels is wedergekeerd. Volgens persbureau Reuters is de stad een strategisch belangrijke plek waar zich verschillende militaire locaties bevinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iran en Israël

Sinds begin deze maand houden wereldleiders hun hart vast wat betreft een mogelijke escalatie van een langlopend conflict. Reden daarvoor is de aanval van Israël op het Iraanse consulaat in Syrië, waarbij op 1 april twee hoge officieren om het leven kwamen. Iran reageerde daar afgelopen zaterdag op door hun aartsrivaal direct aan te vallen met drones en raketten, een aanval die volgens Israël volledig werd afgeweerd. "Bij nog meer fouten van Israël of inmenging van de Verenigde Staten zullen er meer aanvallen volgen", liet Iran deze week weten. Met de gebeurtenissen van vannacht lijkt het dus slechts een kwestie van tijd voordat er meer militaire acties worden uitgevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie