Up 2 Date

Politie helpt Oekraïens gezin dat al zes dagen op de vlucht was

foto: Instagram: @politie_someren
  1. Newschevron right
  2. Politie helpt Oekraïens gezin dat al zes dagen op de vlucht was

De politie maakte gisteren wel iets heel bijzonders mee in het Brabantse Asten. Daar liep 's ochtends een man over de snelweg. Het bleek uiteindelijk te gaan om een Oekraïense man, die bij een tankstation hulp wilde vragen voor zijn gevluchte gezin.

Onderweg naar Engeland

"Levensgevaarlijk natuurlijk", schrijft de politie in een Instagrampost. "Een situatie waar we eigenlijk altijd hard tegen optreden in de vorm van een stevige bekeuring." Maar die bekeuring bleef achterwege nadat al snel bleek dat de situatie compleet anders was dan verwacht. De man was namelijk samen met zijn vrouw en kinderen al zes dagen op de vlucht vanuit Oekraïne en onderweg naar Engeland.

De politie ontdekte dat het gezin al die dagen had overnacht in de auto. "Tot overmaat van ramp begaf de auto het nu ook nog en de man wist zich geen raad. Hij was de snelweg over gestoken om hulp te vragen bij het tankstation", schrijft de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Tranen in de ogen'

De agenten belden uiteindelijk de ANWB om het gezin te helpen. Wat volgde was hartverwarmend. "Deze kanjers wisten ons te vertellen dat zij, gezien de huidige situatie, kosteloos pechhulp bieden aan deze mensen." Om de kinderen van de man gerust te stellen, gaven de agenten hen allebei een knuffelbeertje cadeau. "Wij zagen na dit alles de tranen in de ogen bij deze man. Wij zijn blij dat het eindelijk een keer mee zit voor hem."

De laatste updates over de oorlog in Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie