Up 2 Date

Mag je een examenfeestje geven? Rutte geeft antwoord!

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Mag je een examenfeestje geven? Rutte geeft antwoord!

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat veel scholieren hun diploma zullen halen. Erg fijn, maar wat veel jongeren willen weten is: mogen we een examenfeestje geven? Eindelijk is er nu duidelijkheid over die vraag.

1,5 meter afstand

Volgens Mark Rutte kunnen examenfeestjes straks gewoon weer plaatsvinden, maar dan wel onder voorwaarden. Volgens de premier zijn die voorwaarden "heel simpel": iedereen moet 1,5 meter afstand houden. "Buiten, binnen, overal." Voor huisgenoten is er een uitzondering. Dit maakte de minister-president bekend tijdens zijn wekelijkse persconferentie op woensdag.

Overlast

Rutte licht toe: "Alle beperkingen zijn weg. De normale regels gelden weer. Je mag dan een samenkomst hebben, ook met vier of vijf mensen." En dat geldt dus ook voor een examenfeestje met twintig scholieren, zolang iedereen maar 1,5 meter afstand houdt van elkaar. Toch voegt de premier er wel aan toe dat wanneer er overlast veroorzaakt wordt, er kan worden ingegrepen.

Kortom, gewoon organiseren dat fuifje, maar zorg voor voldoende afstand. In Duitsland hebben ze daar een goede oplossing voor gevonden...

Ster advertentie
Ster advertentie