Up 2 Date

Huurprijzen blijven ondanks corona flink stijgen

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Huurprijzen blijven ondanks corona flink stijgen

De huurprijzen in de vrije sector zijn opnieuw gestegen. In het eerste kwartaal van dit jaar was er sprake van een gemiddelde prijsstijging van 2,4 procent. Desondanks gingen de huren minder hard omhoog dan in voorgaande periodes de afgelopen jaren.

Stijging

Met deze conclusie komen brancheorganisaties van makelaars en vastgoedmanagers NVM en VGM NL. De gemiddelde huurprijs voor een woonhuis ligt gemiddeld op 1076 euro per maand. Dat is 0,6 procent meer dan een jaar eerder. Appartementen in de vrije sector zijn nog duurder. De gemiddelde prijs ligt daar op 1114 euro huur per maand, wat gelijk staat aan een prijsstijging van 3,5 procent.

Regionale verschillen

De stijging van de huurprijs is wel afhankelijk van de regio waarin je woont. Volgens de brancheorganisaties zijn de regionale verschillen vrij groot. De duurste provincies om te wonen blijven Noord-Holland en Zuid-Holland, waar tevens ook de prijzen het sterkst omhoog zijn gegaan. De druk op de huurmarkt blijft hier onverminderd groot. In Drenthe, Flevoland en Gelderland gaan daarentegen de prijzen juist al een lange tijd omlaag.

Ster advertentie
Ster advertentie