Up 2 Date

VIDEO: Doden na zware aardbeving voor de kust van Mexico

foto: Screenshot Las Estrellas
  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Doden na zware aardbeving voor de kust van Mexico

Mexico is vannacht getroffen door een zware aardbeving. De beving vond voor de kust van Mexico plaats en had een kracht van 8,1 op de schaal van Richter. Het Mexicaanse seismologische instituut spreekt over een zwaardere beving met een magnitude van 8,4. Volgens ooggetuigen zijn mensen 900 kilometer verder in de hoofdstad Mexico-Stad massaal de straat opgerend nadat gebouwen begonnen te trillen. Er volgden naschokken en een lichte tsunami.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sterkste aardbeving sinds 1985

De minister van Binnenlandse Zaken meldt dat de slachtoffers in de zuidelijke provincie Chiapas vielen. Het epicentrum ligt daar in de buurt van de plaats Pijijiapan. Volgens de Mexicaanse agentschap voor burgerbescherming is dit de sterkste aardbeving die het land treft sinds de verwoestende beving van 1985. Die veroorzaakte grote schade en er vielen duizenden doden.

Maxima in Mexico

Onze eigen koningin Maxima is op dit moment in Mexico-Stad. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst maakt ze het goed. Maxima was naar Mexico voor haar werk namens de Verenigde Naties en keert vandaag zoals gepland weer terug naar Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie