Up 2 Date

Bedrijfsleven staat te springen om jongeren met mbo-diploma

  1. Newschevron right
  2. Bedrijfsleven staat te springen om jongeren met mbo-diploma

Jongeren met een mbo-diploma zijn in trek in het bedrijfsleven. Met meer dan tienduizenden open vacatures is er een groot tekort aan werknemers met name in de zorg, hospitality en techniek. Dat blijkt uit onderzoek van Samenwerkingsorganistie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) en het UWV.

misverstand

Begin je pas met werken, dan kom je in een gunstige arbeidsmarkt terecht. Zo vragen jongeren minder WW aan in vergelijking met vorig jaar. Volgens voorzitter van het SBB Michaël Straalen is er echter een misverstand ontstaan rondom mbo-functies: "Er gaan al jaren verhalen rond dat er veel banen gaan verdwijnen op mbo-niveau, dus daar werd minder voor gekozen. Maar dat valt dus heel erg mee", zegt hij tegen de NOS. Daar voegt hij nog aan toe:

"Natuurlijk verdwijnen er banen door automatisering, maar ik zie nog geen robot in een keuken staan. Of denk aan al die banen in de zorg waarbij het gaat om intermenselijk contact."

werken en leren

Bedrijven zijn ook op zoek naar studenten die zij zelf samen met het mbo kunnen opleiden. Het SBB wil deze duizenden leerbanenvacatures onder de aandacht brengen via een campagne. Ben je zelf op zoek naar een manier om werken en leren te combineren? Bekijk dan alle info op 25000leerbanen.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom werk en studie en luister elke zondag van 13:00-15:00 uur naar WorX met Eva.

Ster advertentie
Ster advertentie