Up 2 Date

Ophef rondom 'rompertjes' voor mannen: social media roept op tot boycott

  1. Newschevron right
  2. Ophef rondom 'rompertjes' voor mannen: social media roept op tot boycott

Geliefd onder baby's en festivalgaande vrouwen; het rompertje, ook wel playsuit, mag bij beide groepen niet ontbreken. Maar het aaneengenaaide kledingstuk is voor mannen blijkbaar off limits. Social media gaat los op de dreigende trend in de modewereld die 'mannen rompertjes' officieel in het leven wil roepen.

Campagne

De ophef begon sinds de lancering van een Kickstarter-campagne, de website waar je geld kan crowdfunden voor je start-up. Sindsdien gaan Twitter en social influencers los op de hashtag #maleromper en is er een Facebookpagina speciaal voor memes rondom het kledingstuk opgericht. Een club in Los Angeles maakte zelfs een Facebookevent aan voor de eerste 'Male Romper Contest', maar annuleerde die al gauw om onbekende reden.

"zomer geruineerd!"

YouTuber Emmanuel Matos was zo ongerust over het fashionitem dat hij woensdagnacht een video erover postte waarin hij losbarst over waarom de mannen romper volgens hem vreselijk is.

"Je bent een volwassen man die buiten rond wil lopen met een kledingstuk met strakke taille en met glimmende benen. Wat is mis met jou?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat vind jij van de mannen romper oftewel playsuit?

Ster advertentie
Ster advertentie