Up 2 Date

Trump keert terug in het Witte Huis en doet meteen mondkapje af

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Trump keert terug in het Witte Huis en doet meteen mondkapje af

De Amerikanse president Trump is maandag teruggekeerd in het Witte huis om daar weer aan het werk te gaan. Bij terugkomst deed hij meteen zijn mondkapje af, terwijl artsen zeggen dat hij nog niet geheel hersteld is en het virus nog steeds kan verspreiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog steeds besmettelijk

Trump verliet maandag het Walter Reed-ziekenhuis waar hij de afgelopen dagen verbleef omdat hij claimde zich beter te voelen. "Wees niet bang voor COVID," zei hij in dezelfde tweet. Eenmaal aangekomen in het Witte Huis, deed Trump op het balkon meteen zijn mondkapje af. Eerder op maandag zei Sean Conley, de persoonlijke arts van de president, dat hij nog steeds besmettelijk is voor zijn omgeving. De positieve test van Trump werd afgelopen vrijdag pas vastgesteld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

besmettingen witte huis stijgen

Ondertussen stijgt het aantal Witte Huis-medewerkers dat met het virus besmet is. Op maandag werd bekend dat een woordvoerder en twee van haar werknemers positief hebben getest. Deze besmettingen volgen na de al eerdere besmettingen van twee adviseurs, de persoonlijke assistent van Trump en first lady Melania Trump.

Ster advertentie
Ster advertentie