Up 2 Date

Trump: deadline verkoop TikTok blijft zoals het is

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. Trump: deadline verkoop TikTok blijft zoals het is

Ja, je leest het goed. De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat de deadline voor het Chinese bedrijf ByteDance niet wordt verlengd. Het bedrijf wil de Amerikaanse tak van TikTok verkopen, maar door de nieuwe Chinese wetgeving leidde de onderhandelingen met Amerika tot vertraging, waardoor Trump ervoor heeft gekozen de deadline niet te verlengen.

15 september

Voor TikTokkers is dit natuurlijk een domper, want de deadline voor de verkoop staat op 15 september. Eerder op donderdag meldde persbureau Bloomberg dat er sprake zou zijn van uitstel. Mede doordat de Chinese techreus naar buiten bracht dat het vanwege nieuwe Chinese wetgeving de door Trump gestelde deadline van 15 september niet ging halen. Toch was Trump er kort en bondig over tegen verslaggevers voordat hij vertrok naar Michigan voor een campagnebijeenkomst: "Het wordt gesloten of ze verkopen het'', aldus de Amerikaanse president.

nieuwe wetgeving

De nieuwe Chinese wetgeving heeft geleid tot vertraging bij de onderhandelingen. Eind augustus werd duidelijk dat de Chinese regering extra beperkingen had opgelegd aan de uitvoer van technologie. Het gebruik van de technologie van TikTok valt hier ook onder. Velen zagen de bui toen al hangen, want dat betekent dat het krijgen van groen licht van de Chinese regering noodzakelijk is en dit kan leiden tot vertraging van het verkoopproces.

overname

De Amerikaanse tak van TikTok zou 20 tot 30 miljard dollar moeten opleveren. TikTok is echt een hype en Microsoft ziet het samen met supermarktconcern Walmart wel zitten om het Amerikaanse TikTok-onderdeel over te nemen. Naast Microsoft en Walmart zou softwareconcern Orcacle ook een bod hebben gedaan.

Mocht ByteDance de deadline van 15 september niet halen dan wordt TikTok verboden in de VS. De filmpjes-app zou volgens critici te veel gegevens verzamelen die in handen van de Chinese overheid kunnen vallen.

Ster advertentie
Ster advertentie