STER Advertentie
STER Advertentie

Portret van naturalista: "Eigenlijk heb ik prachtig haar"

Portret van naturalista: "Eigenlijk heb ik prachtig haar"

Maandag 28 november 2016 - 11:50 uur

|

Door:

Kavita

Vroeger wilde Rowan Blijd (26) heel erg graag steil haar, ofwel 'Europees haar'. Nu ziet ze in dat het nergens voor nodig was. Sterker nog, Rowan is ontzettend trots op haar kroeshaar en vindt het belangrijk dat andere donkere vrouwen dat ook zijn. In samenwerking met NOS op 3 maakte FunX-redacteur Nancy Ben Arbia een portret van deze naturalista. 

Veelzijdig

Rowan heeft zich nooit overgegeven aan het straighten, relaxen en het weaven van haar haar. Dat mocht niet van haar moeder. Pas later in de puberteit ontdekte de jonge vrouw hoeveel mogelijkheden ze heeft met haar eigen haartype.

"Ik ben heel blij met mijn haar. Vooral omdat het best wel veel kan. Als ik het steil wil, kan ik het steil dragen, als ik krullen wil, kan ik krullen dragen, als ik het wil vlechten, gaat dat ook heel makkelijk."

Online hulp

YouTube en verschillende websites hebben Rowan geholpen bij deze bewustwording en zoektocht. "Toen bedacht ik me pas van ik heb prachtig haar."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Drie neven van Michael Jackson vertellen Fernando hun kant van het verhaal

  • Deze meisjes (9) rappen beter dan Ali en Ronnie tijdens 'Meli Meli'-optreden in 'The Voice Kids'

  • Jury vindt comedian Kojo zo grappig dat hij de gouden buzzer krijgt bij Britain's Got Talent

  • Kassav

  • Influencer hysterisch nadat Instagram-account offline is gehaald

  • 8 oude MTV-shows waarvan je hoopt dat ze (n)ooit terugkomen

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.30319-portret-van-naturalista-eigenlijk-heb-ik-prachtig-haar"}