Up 2 Date

Nieren van Indiase vrouw (38) gestolen tijdens operatie, wil nu die van haar dokter

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nieren van Indiase vrouw (38) gestolen tijdens operatie, wil nu die van haar dokter

De 38-jarige Sunita Devi uit het Indiase Muzaffarpur kreeg afgelopen september de schrik van haar leven nadat ze een operatie onderging in het ziekenhuis. De vrouw ontdekte dat de arts die haar behandelde haar nieren zonder haar toestemming heeft verwijderd, zo meldt India Times.

Nieren verwijderd in plaats van baarmoeder

Devi liet zich in een verzorgingstehuis in het dorpje Bariyarpur behandelen door een arts om haar baarmoeder te laten verwijderen. Echter, na haar operatie ging haar gezondheid hard achteruit, waarop ze besloot naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal aangekomen, bleek dat niet haar baarmoeder, maar haar nieren waren verwijderd zonder dat ze daar iets van afwist.

Dagelijks aan de dialysemachine

Devi moest met spoed dialyseren om te voorkomen dat ze zou overlijden. Inmiddels moet de 38-jarige dagelijks aan de dialyse, wat inhoudt dat alle afvalstoffen uit haar bloed worden gefilterd. Volgens een arts van het ziekenhuis waar ze behandeld wordt, loopt Devi het risico dat ze komt te overlijden als ze ook maar één dag niet aan de dialysemachine gaat. Direct na haar ziekenhuisopname is ze op de transplantatiewachtlijst gezet.

Arts blijkt oplichter

Devi heeft aangifte gedaan tegen de kwakzalver die haar behandelde. Uit onderzoek is gebleken dat hij geen gekwalificeerde arts is en bekendstaat als een oplichter. Sinds het incident aan het licht is gekomen, is de man spoorloos verdwenen. Ze eist nu dat ze zijn nieren krijgt. "Ik doe een beroep op de regering om de verdachte arts die mijn beide nieren heeft verwijderd onmiddellijk te arresteren. Zijn nieren moeten aan mij worden gegeven voor transplantatie zodat ik kan overleven."

Ster advertentie
Ster advertentie