Up 2 Date

11-jarig meisje slachtoffer geworden van schietpartij in Antwerpen

foto: ANP / Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. 11-jarig meisje slachtoffer geworden van schietpartij in Antwerpen

In Antwerpen is afgelopen maandag een 11-jarig meisje om het leven gekomen bij een schietpartij. De woning in Merksem, een district van Antwerpen, waarin het meisje verbleef werd onder vuur genomen.

Nichtje van drugsbaas

Het meisje was het nichtje van de Belgische drugsbaas Othman E.B., die momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft. In gesprek met de Gazet van Antwerpen laat E.B. weten dat er een reactie komt op de schietpartij. "We zullen reageren, maar niet zoals de burgemeester van Antwerpen denkt. Wij zullen samen met de politie en het gerecht zoeken naar de daders."

In het Belgische nieuwsprogramma Terzake liet de Antwerpse burgemeester Bart de Wever al weten dat hij vermoedde dat het om een afrekening in de drugswereld gaat. "De getroffen familie is bekend. Daar zijn eerder incidenten geweest. Wat ik al lang vreesde is gebeurd: er is een onschuldig slachtoffer gevallen."

Magnetron ontploft

Bij de schietpartij schoten de daders op de garagepoort van de woning. "Daarachter bevond zich een leefruimte", zo vertelde de burgermeester. Daar zaten op het moment van de schietpartij familieleden van E.B., waaronder zijn zus Naziha en enkele kinderen. Bij het schietincident werd een magnetron geraakt, die daardoor ontplofte. Het 11-jarige meisje zou door die explosie zijn overleden. Twee andere familieleden raakten lichtgewond.

Nog altijd gezocht

Othman E.B. wordt nog altijd gezocht door de Belgische autoriteiten. Hij wordt gezien als één van de grootste drugscriminelen in het land en verblijft al tien jaar in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn broer Younes werd in het verleden al veroordeeld voor drugshandel. E.B. houdt zelf echter vol dat hij geen crimineel is. "Ik durf met een grote mond te roepen dat ik nog nooit te maken heb gehad met enig geweld", zo zegt hij tegen de Gazet van Antwerpen.

Ster advertentie
Ster advertentie