Up 2 Date

Morgan stopte een jaar lang met scheren

  1. Newschevron right
  2. Morgan stopte een jaar lang met scheren

Fitnessblogger Morgan Mikenas liet een jaar lang haar scheermesjes links liggen. Ze ging voor de all-natural look en liet haar been- en okselhaar de vrije loop. Ze hoopt hiermee anderen te inspireren om meer zelfvertrouwen te hebben.

Eigen keuze

Op YouTube legt ze uit dat ze absoluut niet tegen scheren is. Ze wil vooral dat iedereen zich vrij voelt om zelf de keuze te maken.

"Ik wil niet per se iedereen aanmoedigen om te stoppen met scheren. Ik wil anderen inspireren om te doen wat je zelf wil en wat voor jou het fijnst voelt."

tijd besparen

Morgan stopte zelf vooral met scheren om tijd te besparen: "Op een dag dacht ik: waarom ben ik dit eigenlijk aan het doen?". Toen ze het uiteindelijk een tijdje liet staan, viel het haar op hoe zacht en comfortabel haar lichaam aanvoelde. Haar huid was niet meer prikkelig en jeukte niet meer.

reacties

Een andere belangrijke reden om te stoppen met scheren is dat Morgan zich niet alleen maar met geschoren benen sexy wilde voelen. Ze begon op elfjarige leeftijd met scheren, omdat ze gepest werd tijdens gym met haar harige benen. Nu is ze gestopt en krijgt ze nog steeds vervelende reacties. Toen ze voor haar werk op de kinderopvang met de kinderen ging zwemmen, zeiden de zeer jongere kinderen met afschuw tegen haar dat ze op een man leek. Morgan vindt dit schokkend.

"Het is oneerlijk dat er mensen denken dat ze zichzelf moeten scheren om aan een norm te voldoen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie